Markt van 1001 Smaken: proeven van Peru tot Anna Paulowna

De "Markt van 1001 Smaken" zoals de open dag van het Food Center Amsterdam wordt genoemd, deed haar naam eer aan. Met de toevoeging van de streekmarkt “Kroon van Holland” waren er meer kramen en was er meer te proeven dan eerdere jaren. Al bij de opening om 11.00 uur stroomden de bezoekers binnen. En dat hield niet meer op. Met zo'n 7000 bezoekers was de Markt opnieuw een groots succes.

Er viel weer vanalles te beleven. Vanaf het terras kon men kijken naar en genieten van het Kapiteinskoor of de pisco cocktailworkshop. De streekmarkt Kroon van Holland organiseerde pop-up restaurant; op een vol bezet terras kon men genieten van een heerlijk menu. Op een lange pallet-muur was foto expositie te zien met als thema de 80 jarige geschiedenis van het Food Center dat voorheen de Centrale Markthallen werd genoemd. Ernaast, bij de stand van Volker-Wessels en Ballast-Nedam, lieten geinteresseerden zich informeren over de toekomstplannen voor de ontwikkeling van het terrein. En voor de kids blijft het knutselen met groente in de groentedierentuin een topper, geschminkt of (nog) niet werden de meest fantasievolle dieren gefabriceerd. Ook de inmiddels traditionele wedstrijd om de Telegraaf Gouden Gehaktbal was populairder dan ooit. Zo’n 40 deelnemers uit heel Nederland leverden hun zelfgemaakte gehaktballen in bij de VAS-Telegraaf stand op de markt van de 1001 smaken. De winnende bal was vrij snel duidelijk, deze sprong er volgens de deskundige jury qua smaak en structuur zo uit dat er geen twijfel over mogelijk was. De titel “Gouden Telegraaf gehaktbal 2014” ging naar Jennifer Brouwer uit Amsterdam.

Er viel weer vanalles te proeven en te kopen van ver en dichtbij. Om maar een paar van de vele smaken te noemen; Taiwanese crispy chicken, Chinese dumplings, Spaanse churros en Griekse olie, eetbare bloemen van Bloombites en wagyubeefburger uit Benningbroek! Kortom, een zeer geslaagde en gezellige Markt van 1001 Smaken.

advertenties