Markt van 1001 Smaken droog en gezellig

De "Markt van 1001 Smaken" ,zoals de open dag van het Food Center Amsterdam wordt genoemd, is ondanks het slechte weer zeer goed bezocht, met zo'n 7500 bezoekers was de Markt een succes. Vooral het zeer diverse assortiment was opmerkelijk, alle werelddelen waren rijkelijk vertegenwoordigd. Van het Hollandse streekproduct tot aan mooie producten uit Europa, Azie, Zuid Amerika, Afrika, Nieuw-Zeeland etc. Men heeft een goed inzicht kunnen krijgen over alles wat food genoemd wordt, van vlees, vis, groente en fruit en alle overige levensmiddelen. Alles wat er op het Food Center Amsterdam dagelijks verhandeld wordt.
Er werd flink geproefd, beleefd, ontdekt en gekocht! 

De wedstrijd om de Telegraaf Gouden Gehaktbal werd goed gewaardeerd. Deelnemers uit heel Nederland hebben hun gehaktballen bij de keurmeesters van de Verenigde Amsterdamse Slagers ter beoordeling ingeleverd. Na lang beraad werd de gehaktbal van mevrouw Stroeve uit Steenwijk uitgeroepen tot de lekkerste gehaktbal van Nederland 2013. Het recept van deze bal zal door tal van slagers opgenomen worden in het assortiment van slagerijen. Leerlingen van het ROC streden in de T(enminste) H(oudbaar) T(ot) Waste battle tegen elkaar. Deze live kookwedstrijd werd door het aanwezige publiek massaal bezocht.

BewarenOp de galerij van het Rijksmonument de "Markthal" was een interessante foto expositie te www.swissclocks.nl/rolex.html zien met als thema de 80 jarige geschiedenis van het Food Center dat voorheen de Centrale Markthallen werd genoemd. In de toekomst zal hier een hypermodern Food Center Amsterdam worden gebouwd en werkelijk gaan functioneren als "De buik van Amsterdam"!
advertenties